Nieuws

 

Het Waterlaboratorium intensiveert samenwerking met Helder b.v.

Het Waterlaboratorium intensiveert na zes jaar de samenwerking met Helder b.v. op het gebied van legionellapreventie.

Helder is een adviesbureau, BRL6010 gecertificeerd (K55281) voor het geven van Legionella advies en uitvoeren van Risico Inventarisaties en NEN-EN-ISO 17025 geaccrediteerd (L511) voor het nemen van watermonsters ten behoeve van het Legionella onderzoek.

Definities onder de loep

Een onbekend woord? In onze kennisbank vind je uitleg!

Waarom intensivering van de samenwerking?

Het voor een langere tijd aan elkaar verbinden past precies in onze nieuwe strategie. Het Waterlaboratorium wil investeren in het intensiveren van samenwerken met betrouwbare partners. Beide partijen moeten elkaar kunnen versterken en bij Helder is dit het geval.

Helder heeft, net als Het Waterlaboratorium, kennis, kwaliteit, betrouwbaarheid en het persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. Helder biedt gedegen hulp om alle problemen omtrent Legionella op te lossen. In deze combinatie kunnen Helder en Het Waterlaboratorium elkaar versterken waarbij Helder de monsternames en adviserende taken op zich neemt en Het Waterlaboratorium het uitvoeren van de analyses volgens NEN-EN-ISO 11731.

Daarnaast is Helder gespecialiseerd in het veilig beheren van koeltorens. Dit is voor Het Waterlaboratorium een mooie aanvulling voor advisering van de vele ziekenhuizen die Het Waterlaboratorium als klant heeft.

 

Wat merkt u als klant ervan?

Nieuwe Legionellaklanten worden doorverwezen naar Helder. De monsternames van onze huidige klanten blijven uitgevoerd worden door Het Waterlaboratorium. Wanneer een klant vraagt om het uitvoeren van een inventarisatie of er zijn problemen met Legionellabesmettingen dan schakelen wij Helder in om verder te helpen met een juiste oplossing.

Voor onze huidige klanten met koeltorens kan Helder helpen met het beheersplan, een jaarlijkse controle op de uitvoering ervan en, indien nodig, afstemming met uw toezichthouder.