Vacature

 

Senior Adviseur Biologische Waterkwaliteit

 

Het Waterlaboratorium, Haarlem, 32 - 40 uur

Durf je het aan om vanuit een stevige inhoudelijke basis je in te zetten voor de waterkwaliteit van Nederland? Ben jij een overtuigende adviseur én onderzoeker op gebied van biologische waterkwaliteitsvraagstukken? En ben je sterk in het onderhouden en ontwikkelen van klantrelaties?

 

Dan heeft Het Waterlaboratorium, een toonaangevende praktijkgerichte kennisinstelling op het gebied van wateronderzoek, een mooie functie voor je binnen ons team Markt & Advies.

Wat ga je doen?

Als Senior Adviseur Biologische Waterkwaliteit ben je hét aanspreekpunt voor biologische waterkwaliteitsstukken van vandaag en de toekomst. Met jouw kennis breng je onderzoek naar biologische waterkwaliteit en waterveiligheid op een hoog niveau richting de praktijk. Je adviseert drinkwaterbedrijven, waterschappen, externe klanten, en laboratoria op een breed palet aan vraagstukken van bron tot tap. Je bouwt daarnaast actief aan je netwerk binnen de drinkwater- en waterbeheerderswereld.

Je bent als Senior Adviseur van begin tot eind betrokken bij onderzoek dat bijdraagt aan waterkwaliteit. Je overtuigt waterbeheerders met feiten en stevige argumenten om jouw voorgesteld onderzoek uit te gaan voeren. Vervolgens zit je niet stil, want je helpt de klantvraag formuleren, zet deze om in concreet onderzoek, begeleidt de uitvoering en analyses, en interpreteert de resultaten voor de klanten. Hierbij zet je alle nodige biologische technieken in, zoals DNA-sequencing en flowcytometrie, en duik je in complexe vraagstukken over waterkwaliteit. Daarnaast vertegenwoordig je drinkwaterbedrijven in hun eigen onderzoek en ondersteun je ze op uitdagende biologische dossiers.

Uiteraard doe je dit niet alleen, want binnen het bedrijf werk je samen met andere adviseurs, vakspecialisten, en mensen in het veld om het hele proces te overzien. Daarnaast werk je regelmatig samen met jouw netwerk, externe collega’s of kennisinstelling om onderzoek te doen naar biologisch goed en veilig drinkwater. Met jouw kennis en kunde draag je bij aan het hydro- en microbiologische begrip van processen in de drinkwaterproductie en distributie. Met heldere en begrijpelijke communicatie neem je de klant mee in je conclusies en adviezen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Het Waterlaboratorium, dochterbedrijf van de drinkwaterbedrijven Dunea, PWN en Waternet. Een maatschappelijk betrokken organisatie, gebaseerd op vakmanschap, innovatie en samenwerking. Met ons kwaliteitsstempel zorgen we ervoor dat het drinkwater in Nederland schoon en veilig is en blijft. We houden van korte lijnen en snelle beslissingen. Binnen ons portfolio vertalen we innovatieve analysetechnieken naar de praktijk en zijn we hiermee dé koppeling tussen onderzoek en praktijk.

Wij zijn trots op onze vooruitlopende positie in de waterbranche op de gebieden van hydrobiologische kennis, implementatie van RT-PCR, DNA-onderzoek, en online-sensoren voor biologische- en chemische waterkwaliteit. Data science speelt hierin een centrale rol om de (meet)data naar informatie te vertalen. We helpen waterbeheerders en andere partijen in de waterketen met onze zuiveringskennis, biologische-, chemische-, en toxicologische deskundigheid om hun drink- en afvalwaterzuiveringsprocessen goed te sturen. Zo zorgen wij samen met onze klanten voor schoon oppervlaktewater en gezond drinkwater.

Bij de afdeling Markt en Advies komen al onze krachten bijeen: routinematige lab-analyses, vooroplopende methodeontwikkelingen, geavanceerde technologieën, wetenschappelijk onderzoek, data science en gedegen advies. We hebben een enorm kwaliteitsbewustzijn en zorgen ervoor dat de juiste technieken en kennis paraat staan voor allerlei waterkwaliteitsvraagstukken. Met het team van adviseurs, accountmanagers en onderzoekers ontzorgen we onze klanten bij alle vraagstellingen met snel, praktijkgericht en toepasbaar advies.

Wat hebben wij te bieden?

Wij bieden je de kans om je stempel te drukken op het maatschappelijk cruciaal onderwerp van schoon drinkwater. Je werkt samen in een actief en gemotiveerd team van experts met diverse achtergronden, waarin samenwerking, initiatief en deskundigheid worden gestimuleerd en gewaardeerd.

Je krijgt bij ons veel ruimte om eigen ideeën in te brengen en deze ook tot resultaat te brengen. De kracht van ons bedrijf zijn gepassioneerde en gemotiveerde medewerkers die zich continue inzetten voor een betere waterkwaliteit. We bieden uitgebreide opleidingsmogelijkheden en opties om jezelf verder te ontwikkelen. Een actieve personeelsvereniging en een actief Fit & Vitaal-beleid helpt je om snel een goede band te krijgen met je collega’s en een gezonde werk-privé balans op te bouwen.

Naast een mooie inhoudelijke uitdaging bieden we ook goede arbeidsvoorwaarden:

  • Wij bieden een goed salaris tussen de € 4.603 en € 5.754 bruto (schaal “K”, WWb-CAO) o.b.v. 40 uur met een vrij te besteden beloningsbudget van 22%;
  • Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioen, per kalenderjaar 200 uur vakantieverlof, extra 52 uur inzetbaarheidsbudget, flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden, fietsplan en een employabilitybudget;
  • Je komt bij ons voor één jaar in dienst met uitzicht op een vast contract.

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken jou, een enthousiaste en communicatief sterke persoon met kennis van biologische waterkwaliteit en affiniteit met de processen binnen de afvalwater- en drinkwaterwereld. Je bent een inspirerende en verbindende collega met visie en een brede blik. Je neemt het voortouw bij de implementatie van je ideeën en innoverende strategieën. Je bent proactief, ondernemend, hands-on, leergierig, flexibel en daadkrachtig. Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels goed.

  • Je hebt WO werk- en denkniveau en je hebt aantoonbare en relevante werkervaring op het gebied van waterbiologie. Daarnaast heb je ervaring met werken op een laboratorium. Kennis en ervaring op gebied van hydrobiologie, microbiologie, of moleculaire biologie is een absolute pré.
  • Je vertaalt complexe data naar begrijpelijke informatie. Je bent in staat om grote datasets te analyseren, te interpreteren en je weet deze ook begrijpelijk uit te leggen en te visualiseren. Zo help jij de klant op weg!
  • Je bent of ontwikkelt je tot een onpartijdige en eerlijke adviseur: je geeft vanuit jouw inzichten gevraagd en ongevraagd advies aan interne en externe klanten.
  • Je bent in staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je hebt een brede interesse in relevante vakgebieden rondom waterkwaliteit (zoals technologie of beleid) en zoekt makkelijk het gesprek met andere vakdisciplines.

Informatie/sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Eelco Pieke, Hoofd Markt & Advies, telefoonnummer 023 517-5900.

Tot 15 juli 2024 is het mogelijk om te reageren op deze vacature. Stuur je schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae naar Pascal Koene, P&O adviseur, via pascal.koene@hetwaterlaboratorium.nl.